Liedjes op de radio

Poeh, dat komt binnen zeg. Vandaag jarig. Zo’n mijlpaalgetal. Het getal laat me, na kanker, voelen wat ik nog niet eerder heb gevoeld: ik had er doodleuk niet op gerekend dat ik het zo gelukkig halen zou als ik nu ben. Het gevoel om het te ‘mogen’ vieren. Zonder dat dat vieren voelt als vechten of winnen. Gewoon alleen omdat ik dankbaar ben šŸ™

En dan wakker worden met radio 2 en kwf. Al die verhalen. Al die mensen vol verdriet om levens die vertekend zijn. Of mensen die niet verder mochten. Kanker raakt iedereen. Hoe alleen je je ook voelt omdat de ziekte en haar behandelingen zoveel impact hebben dat je het niet eens aan jezelf uit kunt leggen. Er zijn zoveel mensen die dat weten. Hoe die eenzaamheid voelt. Met wie je dat in een blik kunt delen. Of in stilte waar kunt laten zijn. 

Mooie dag vandaag. Aan iedereen. Laten we heel stilletjes het leven vieren. Met daarbij een liedje op de radio. Omdat we een weten delen. Je doet het niet alleen.

Over Www.overwegmetkanker.nl

Over sommige aspecten rond kanker wordt veel gepraat en gedeeld. Met je omgeving, of met andere kankerpatiƫnten. Zoals de impact van het verlies van je haar, het ziek worden van de chemo, de strijd en de kracht die je voor de ziekte nodig hebt. Er zijn ook heel wat kleine en grote dingen die we niet delen. Of die we veel te weinig delen met de mensen om ons heen. Meestal omdat het voor onszelf ook niet helder is. Het gevolg is dat iedere kankerpatiƫnt zelf opnieuw het wiel uit moet vinden, in wat helpt tegen die bijwerkingen en klachten. Op deze pagina's zijn tips en ervaringen van kankerpatiƫnten verzameld over het hanteerbaar maken van de gevolgen van kanker. Om andere patiƫnten herkenning te bieden, om hen een handvat te geven, en om het makkelijker te maken er met je omgeving over te praten. Zodat je het beter uit kunt leggen, en dus ook betere hulpvragen kunt stellen.
Dit bericht werd geplaatst in Borstkanker, Kanker, Sociaal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s