Leven met kanker

Het is niet goed te voorspellen, wat kanker krijgen met je doet. Ieder mens reageert er anders op en gaat er anders mee om. Je kunt niet vergelijken. Er is maar één pad en dat is het pad dat voor jou het beste voelt. En je hebt zo ontzettend veel keuzes te maken.

De een werkt gewoon door, ondanks de chemo; de ander wordt geveld door de ene nare bijwerking na de andere en is twee jaar na dato nog steeds niet opgeknapt. De een ontdekt het pas als hij al uitzaaiingen heeft, de ander is ‘op tijd’. De een krijgt alle mogelijke behandelingen, de ander is blij dat chemo niet hoeft. De een gaat op anti-kanker dieet, de ander geniet juist ten volste van al het lekkere in het leven, omdat je toch niet weet hoe lang je er nog bent.

Over sommige aspecten rond kanker wordt veel gepraat en gedeeld. Met je omgeving, of met andere kankerpatiënten. Zoals de impact van het verlies van je haar, het ziek worden van de chemo, de strijd en de kracht die je voor de ziekte nodig hebt. Er zijn ook heel wat kleine en grote dingen die we niet delen. Of die we veel te weinig delen met de mensen om ons heen. Meestal omdat het voor onszelf ook niet helder is.

Op deze pagina’s vind je een aantal voorbeelden van onderwerpen waar we niet vaak genoeg over praten, met als doel:
– elkaar herkenning te bieden
– een handvat te geven om het bespreekbaar te maken met je omgeving.

——––———————————————————————————————————————–
Creative Commons-Licentie
De blogs op deze site en de teksten op www.huidverzorgingbijkanker.nl vallen onder een niet-commerciële 3.0 Unported-licentie.
——––———————————————————————————————————————–
Deze pagina’s zijn gedeeltelijk afkomstig van de site http://www.huidverzorgingbijkanker.nl, een site die tips van kankerpatiënten aan kankerpatiënten verzamelt. Niet-commerciële tips uit de ervaring van patiënten zelf, die helpen tegen de vele bijwerkingen die je door de behandelingen tegen kanker kunt krijgen. De nadruk ligt op praktische tips, direct te halen bij drogist of supermarkt, waarvoor bij voorkeur geen recept van een arts nodig is.

Daarnaast bevat de site ervaringsadviezen over eten en chemotherapie. En enkele pagina’s met digitale tips (hulp, stichtingen of lotgenotencontact) bij kanker.