Lief 2016

Lief 2016,

elk jaar maak ik een fotoboek aan het einde van het jaar. Over jou wilde ik dat helemaal niet. Omdat ik mezelf amper op de foto had gezet in jouw levensdagen. Ik had niet genoeg dingen ondernomen die je op de foto zet. Zoals naar een concert gaan, of naar de Efteling. Ik zou je album nooit gevuld krijgen. Ze hadden me laatst om een recente foto gevraagd, en ik had er geen weten te geven. De foto’s die ik had, vond ik niet geschikt. Zo had ik die ene met die schaterlach. Mijn hoofd in mijn nek geslagen, mijn mond wijd open, mijn ogen verscholen achter een foute zonnebril. Of die andere, waarbij ik kritisch over mijn bril heen kijk, terwijl ik met mijn handen in mijn zij sta te luisteren naar degene met wie ik in gesprek ben. Het zag er niet uit. Dat was ik wel, maar dat kon toch niet. Vond ik. Niet te geloven, dat ze op die paar momenten die er waren, net dat soort foto’s van me hadden gemaakt. Dat hadden ze wel wat beter mogen timen toch? Vond ik. Lees verder

schets-foto

Advertenties

Over Www.overwegmetkanker.nl

Over sommige aspecten rond kanker wordt veel gepraat en gedeeld. Met je omgeving, of met andere kankerpatiënten. Zoals de impact van het verlies van je haar, het ziek worden van de chemo, de strijd en de kracht die je voor de ziekte nodig hebt. Er zijn ook heel wat kleine en grote dingen die we niet delen. Of die we veel te weinig delen met de mensen om ons heen. Meestal omdat het voor onszelf ook niet helder is. Het gevolg is dat iedere kankerpatiënt zelf opnieuw het wiel uit moet vinden, in wat helpt tegen die bijwerkingen en klachten. Op deze pagina's zijn tips en ervaringen van kankerpatiënten verzameld over het hanteerbaar maken van de gevolgen van kanker. Om andere patiënten herkenning te bieden, om hen een handvat te geven, en om het makkelijker te maken er met je omgeving over te praten. Zodat je het beter uit kunt leggen, en dus ook betere hulpvragen kunt stellen.
Dit bericht werd geplaatst in Borstkanker, Kanker, Leef, Verwerking, Vriendschap en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Lief 2016

  1. shivatje zegt:

    Een gezond liefdevol 2017

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s