In het moment

Daar stond ik ineens. Met een groep vertrouwde vrienden op een strand. Luisterend naar een optreden van Kensington. Een band die mij in contact brengt met mijn verleden omdat ik hen van vroeger ken. Het maakte me completer. Hoe onnozel dat ook klinkt. Het verbond me: mijn leven voor en na kanker. De mooie momenten van toen en nu samengebracht in één moment. Gebeurtenissen die mij sterk(t)en tot wie ik ben. 

Ondergaande zon in mijn rug.
Dat zij daar staan als symbool van maakbare dromen.
Harde wind die het geluid verdreef.
En die de rookeffecten zinloos maakte.
Niet mee kunnen zingen met de liedjes, maar dat toch doen.
Het festival werd afgelast later die avond vanwege de wind en een hoosbui die toen al boven onze hoofden dreigde.
Maar op dat moment vooral zijn natuurkracht toonde.
Als heerser van het leven.

Juist de imperfectie van de hele scene, gaf me dat gevoel. Dat leven in het moment, en dat weten dat het een wonder is, een geschenk. Dat ik daar zo eenvoudigweg en vrolijk ben. Midden tussen vrienden.

Dubbel dankbaar zijn. Dubbel blij. Omdat het niet vanzelfsprekend is. Omdat het er weer is. Het is alsof de wereld om me heen verstilt. Alsof ik opstijg en mezelf aanschouw. Vol verwondering. Om al het goede dat me mag overkomen. 

Een stilte die aanzwelt en spreekt. Van de goede eenvoud van het leven. En die momenten mogen delen. 

Advertenties

Over Www.overwegmetkanker.nl

Over sommige aspecten rond kanker wordt veel gepraat en gedeeld. Met je omgeving, of met andere kankerpatiënten. Zoals de impact van het verlies van je haar, het ziek worden van de chemo, de strijd en de kracht die je voor de ziekte nodig hebt. Er zijn ook heel wat kleine en grote dingen die we niet delen. Of die we veel te weinig delen met de mensen om ons heen. Meestal omdat het voor onszelf ook niet helder is. Het gevolg is dat iedere kankerpatiënt zelf opnieuw het wiel uit moet vinden, in wat helpt tegen die bijwerkingen en klachten. Op deze pagina's zijn tips en ervaringen van kankerpatiënten verzameld over het hanteerbaar maken van de gevolgen van kanker. Om andere patiënten herkenning te bieden, om hen een handvat te geven, en om het makkelijker te maken er met je omgeving over te praten. Zodat je het beter uit kunt leggen, en dus ook betere hulpvragen kunt stellen.
Dit bericht werd geplaatst in Borstkanker, Kanker, Verwerking, Vriendschap en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op In het moment

 1. Je moeder zegt:

  Neem deze maar mee, naar Italie 👍 👏

  Liked by 1 persoon

 2. Anna-Eva zegt:

  Ik word vrolijk van dit blog 🙂
  Bedankt voor het delen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s