Tegeltjeswijsheid

Dat dus, ‘Als je niet weet wat je zeggen moet

Weet,
je krijgt wat je geeft
Je moet niet naar mijn dagen vragen
als je mijn tranen niet wilt zien

(Of jij als patient nu het initiatief neemt, of de ander. Wat je ook doet, blijf trouw aan jezelf. Al het andere leidt tot pijnlijk vermijden.)

Advertenties

Over Www.overwegmetkanker.nl

Over sommige aspecten rond kanker wordt veel gepraat en gedeeld. Met je omgeving, of met andere kankerpatiënten. Zoals de impact van het verlies van je haar, het ziek worden van de chemo, de strijd en de kracht die je voor de ziekte nodig hebt. Er zijn ook heel wat kleine en grote dingen die we niet delen. Of die we veel te weinig delen met de mensen om ons heen. Meestal omdat het voor onszelf ook niet helder is. Het gevolg is dat iedere kankerpatiënt zelf opnieuw het wiel uit moet vinden, in wat helpt tegen die bijwerkingen en klachten. Op deze pagina's zijn tips en ervaringen van kankerpatiënten verzameld over het hanteerbaar maken van de gevolgen van kanker. Om andere patiënten herkenning te bieden, om hen een handvat te geven, en om het makkelijker te maken er met je omgeving over te praten. Zodat je het beter uit kunt leggen, en dus ook betere hulpvragen kunt stellen.
Dit bericht werd geplaatst in Borstkanker, Just a thought, Kanker, Mentaal, Quotes en gedichten, Vriendschap en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Tegeltjeswijsheid

 1. Marja zegt:

  Jouw wijsheid (en tips) gedeeld op mijn blog; zeer zinvol voor anderen om dit te lezen!!!

  Liked by 1 persoon

  • Ik zag het. Heb het zelf ook weer eens terug gelezen. Maf om te zien dat wat toen waar was, gewoon nog steeds waar is.

   Gisteren een gesprek gehad met een paar collega-vriendinnen. De een heeft een zieke vader, de ander een vriendin die plots overleed. Hun omgeving zwijgt. Net als mijn omgeving toen zweeg. Een tekst als ‘meeleven en inleven’ geldt ook voor hen.

   Je krijgt wat je geeft. Als je zelf de eerste stap kunt zetten door aan te geven dat je dat nodig hebt, ontstaat er contact. Als je allebei durft te zeggen wat je nodig hebt om er op jouw manier voor de ander te zijn.

   Stukken beter dan zwijgen.

   Liked by 1 persoon

   • Marja zegt:

    Ik denk dat wat jij daar hebt geschreven zeker waar is en blijft. Zwijgen helpt zeker niet en maakt volgens mij de angst en de afstand alleen maar groter.
    Als het lukt om dat contact met elkaar te hebben, wie dan ook de eerste stap zet, dan heb ik ervaren dat het zeer waardevol is, voor beide partijen. Ik heb altijd gevoeld dat ik, wat ik heb gedaan en doorstaan, niet zo had kunnen doen, zonder die anderen, die er ook nu nog steeds zijn.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s